Täytetty lohitasku
Valmista herkullisia täytettyjä lohitaskuja Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa maukas annos perunasoseen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g merilohta
- 1 pnt kevätsipulia
- 2 fenkolia
- tilkka öljyä
- suolaa
- valkopippuria
- fenkolinsiemeniä
- 1 sitruuna
- 1 dl pestoa
Valmistusohje
Hienonna sipulit sekä fenkoli pieniksi paloiksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla sekä fenkolinsiemenillä ja lisää raastettu sitruunan kuori sekä mehu päälle. Jäähdytä paistos.
Leikkaa lohi 6-8 palaan ja tee jokaisen palan keskelle syvä viilto, jolla saat aikaiseksi taskun. Lusikoi täytettä sisään n. 2 rkl ja nostele loppu paistos uunivuoan pohjalle.
Nosta täytetyt lohipalat paistoksen päälle ja voitele pinta pestolla. Kypsennä kaloja 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kera.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 460 kcal
Proteiinia 30g (26 E%)
Hiilihydraatteja 2g (2 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 37g (72 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (11% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,6g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan