Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetty lampaansatula

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kymmenelle

  • 1 lampaansatula, jossa
  • luuttomat kuvelihat kiinni
  • voisulaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 300 g lammas- tai sikajauhelihaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 muna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 250 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 15-20 vihreää oliivia silputtuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista sieniä ja sipulisilppua voissa, kunnes neste on haihtunut. Sekoita nämä ja kaikki muut ainekset jauhelihaan mureketäytteeksi.

2. Mausta satula sekä sivut ja levitä murekeseos kuvelihoille. Kääri sivut rullalle selkää vasten ja sido paistinlangalla. Nosta satula rullineen ritilälle uunipannun päälle. Paina paistomittari lihaan.

Penslaa lihaa voisulalla sirottele päälle paprikaa. Paista uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta.

3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa sivurullat irti satulasta ja poista paistolangat. Viipaloi satulan liha ja asettele takaisin muotoonsa. Viipaloi myös kylkirullat ja asettele vadille. Tarjoile hillosipuleita ja perunagratiinia lisäksi.

Lampaansatula on arvostetuin osa lammasta. Että sen saa paloiteltuna teurastamolta siten, että luuttomiksi käsitellyt kuvelihat ovat mukana ja kiinni satulassa, vaatii varmasti etukäteistilauksen.

Lisää aiheesta:

Täytetty lammasrullaLampaansatula ja sienitäytteiset lihakäärötYrttitäytteinen lampaanpaistiKoivunoksilla paistettua sianniskaaSieni-mureketäytteinen lampaanrintaTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
LammastaGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa