Täytetty lampaansatula

Lampaansatula on arvostetuin osa lammasta. Että sen saa paloiteltuna teurastamolta siten, että luuttomiksi käsitellyt kuvelihat ovat mukana ja kiinni satulassa, vaatii varmasti etukäteistilauksen.

Kymmenelle

  • 1 lampaansatula, jossa
  • luuttomat kuvelihat kiinni
  • voisulaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 300 g lammas- tai sikajauhelihaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 muna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 250 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 15-20 vihreää oliivia silputtuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista sieniä ja sipulisilppua voissa, kunnes neste on haihtunut. Sekoita nämä ja kaikki muut ainekset jauhelihaan mureketäytteeksi.

2. Mausta satula sekä sivut ja levitä murekeseos kuvelihoille. Kääri sivut rullalle selkää vasten ja sido paistinlangalla. Nosta satula rullineen ritilälle uunipannun päälle. Paina paistomittari lihaan.

Penslaa lihaa voisulalla sirottele päälle paprikaa. Paista uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta.

3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa sivurullat irti satulasta ja poista paistolangat. Viipaloi satulan liha ja asettele takaisin muotoonsa. Viipaloi myös kylkirullat ja asettele vadille. Tarjoile hillosipuleita ja perunagratiinia lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!