Täytetty lampaanpaisti
Pyydä, että lampaanpaistista poistetaan luu kaupassa. Ota kuitenkin mukaan luu, josta voit keittää lientä. Leikkaa paisti vasta pöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 hengelle
- 1,5 kg lampaanpaisti, luuton
- korianterijauhetta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 200 g lammasjauhelihaa
- 200 g herkkusieniä silputtuna
- 1 tl minttua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taivuta liha auki ja mausta sisältä suolalla, pippurilla ja korianterilla.
2. Sekoita mureketäytteen ainekset ja levitä täyte paistin sisään. Sido hyvin paistinlangalla. Mausta paistin ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikalla.
3. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin poistat sidelangan.
4. Kuminaperunat ja paistetut endiivit sopivat oheen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa