Täytetty lammasrulla ja uunivihannekset

Tämä herkullisen mehevä liharulla valmistetaan lampaanlavasta, josta on poistettu luut. Se saa hienostuneen makunsa tomaatista ja basilikasta ja tarjoillaan uunissa paistettujen vihannesten kera.

Kuudelle

  • 1 ½ kg luutonta lampaanlapaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 tomaattia
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa

Uunivihannekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 4 tomaattia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko tomaatit pieneksi. Puhdista pinaatit ja leikkaa paksut lehtiruodit pois. Irrota basilikanlehdet varsista. Levitä lihalevy työlaudalle ja leikkaa pois ylimääräinen rasva. Mausta liha suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Nosta lihan päälle tomaattisilppu, pinaatin- ja basilikanlehdet. Kääri liha rullalle ja kiinnitä paistinnarulla tukevaksi paketiksi. Pane lammasrulla uunivuokaan ja pidä uunissa noin 1 ½ tuntia. Ota uunista ja pidä lämpimänä.

2. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne limittäin öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun. Ripottele viipaleiden väleihin suolaa ja mustapippuria myllystä sekä oliiviöljyä. Paista 10 minuuttia.

3. Leikkaa lammasrullasta paistinnarut ja viipaloi liha. Tarjoile uunivihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.