Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetty lammasrulla ja uunivihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ kg luutonta lampaanlapaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 tomaattia
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa

Uunivihannekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 4 tomaattia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko tomaatit pieneksi. Puhdista pinaatit ja leikkaa paksut lehtiruodit pois. Irrota basilikanlehdet varsista. Levitä lihalevy työlaudalle ja leikkaa pois ylimääräinen rasva. Mausta liha suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Nosta lihan päälle tomaattisilppu, pinaatin- ja basilikanlehdet. Kääri liha rullalle ja kiinnitä paistinnarulla tukevaksi paketiksi. Pane lammasrulla uunivuokaan ja pidä uunissa noin 1 ½ tuntia. Ota uunista ja pidä lämpimänä.

2. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne limittäin öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun. Ripottele viipaleiden väleihin suolaa ja mustapippuria myllystä sekä oliiviöljyä. Paista 10 minuuttia.

Tämä herkullisen mehevä liharulla valmistetaan lampaanlavasta, josta on poistettu luut. Se saa hienostuneen makunsa tomaatista ja basilikasta ja tarjoillaan uunissa paistettujen vihannesten kera.

3. Leikkaa lammasrullasta paistinnarut ja viipaloi liha. Tarjoile uunivihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Broilerin sisäfileetä, siitakesieniä ja kasviksiaTäytetyt munakoisorullatTäytetty uunimunakoisoTäytettyä porsaanseläkettä paprikan ja keräkaalin keraGrillattuja vihanneksia tabilin keraTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
LammasrullaKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasrulla
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasrulla fetalla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Viininlehtikääryleet