Täytetty lammasrulla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671806/landscape16_9/515/290/651d7a63b009d52e00957ce70e430402/Wp/lammasrulla-4145.jpg)
Pyydä lihakauppiastasi poistamaan luut lampaanrinnasta, se on tottumattomalle vähän työlästä. Pane kernaasti muutama basilikalla maustettu tomaatti paistumaan liihan mukana uuniin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- 2 sipulia silputtuna
- voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 tl oreganoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista sipulisilppu kevyesti. Levitä ensin tomaattipyree lihalle, sitten sipuli sekä hienonnetut anjovikset. Ripota päälle mausteet, kääri liha tiukasti rullalle ja sido paistinlangalla.
3. Nosta lihakäärö uunivuokaan, paista kypsäksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin tunti.
4. Tarjoile papusalaatin ja paistettujen tomaattien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka