Täytetty lammasrulla
Pyydä lihakauppiastasi poistamaan luut lampaanrinnasta, se on tottumattomalle vähän työlästä. Pane kernaasti muutama basilikalla maustettu tomaatti paistumaan liihan mukana uuniin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- 2 sipulia silputtuna
- voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 tl oreganoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista sipulisilppu kevyesti. Levitä ensin tomaattipyree lihalle, sitten sipuli sekä hienonnetut anjovikset. Ripota päälle mausteet, kääri liha tiukasti rullalle ja sido paistinlangalla.
3. Nosta lihakäärö uunivuokaan, paista kypsäksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin tunti.
4. Tarjoile papusalaatin ja paistettujen tomaattien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti