Täytetty lammasrulla

Pyydä lihakauppiastasi poistamaan luut lampaanrinnasta, se on tottumattomalle vähän työlästä. Pane kernaasti muutama basilikalla maustettu tomaatti paistumaan liihan mukana uuniin.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista sipulisilppu kevyesti. Levitä ensin tomaattipyree lihalle, sitten sipuli sekä hienonnetut anjovikset. Ripota päälle mausteet, kääri liha tiukasti rullalle ja sido paistinlangalla.

3. Nosta lihakäärö uunivuokaan, paista kypsäksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin tunti.

4. Tarjoile papusalaatin ja paistettujen tomaattien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!