Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetty kuwaitilainen lampaansatula

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 lampaansatula, n. 2 kg
  • 500 g vähärasvaista lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • ¼ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua kardemummaa
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • 160 g keitettyä riisiä
  • 50 g rusinoita
  • 60 g paahdettuja manteleita
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

1. Keitä munat koviksi, keitä riisi. Kuutioi pienempi lampaanlihaerä pieniksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli. Laita lammaskuutiot ja sipuli kattilaan, kaada päälle vesi ja keitä n. 20 minuuttia kunnes jäljellä on noin 4 ruokalusikallista nestettä.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sido lampaansatula kruunuksi puuvillalangan avulla ja aseta se voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita lihatäyte kruunun keskelle, peitä kruunun yläosa ja täyte alumiinifoliolla. Paista lampaansatulaa uunin alaosassa n. 2 ½ tuntia, poista folio viimeiseksi 15 minuutiksi.

3. Sekoita riisi, suola, pippuri, kaneli, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Lisää rusinat ja puolet manteleista. Laita riisisekoitus voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lämmitä riisi uunissa samalla kun satula kypsyy viimeisen vartin. Kuori kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lampaansatulakruunu riisin päälle, koristele kananmunalohkoin ja mantelein.

Tämä koristeellinen lammaskruunu tarjoillaan lihanpaloilla täytettynä. Kruunun teet helpoiten sitomalla lampaansatulan yhteen puuvillalangalla. Liha maustetaan kardemummalla, neilikoilla, kanelilla ja inkiväärillä. Tarjoile currylla maustetun riisin kera.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläPaahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin keraViininlehtikääryleetVoitaikinapiiras kanallaMarinoitua pähkinätäytettyä broileria
LampaanpaistiGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti