Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen naudanpaisti

Julkaistu 28.06.2013 10:17
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4–6 hengelle

  • 1,5 kg naudan paahtopaistia
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 valkosipuli
  • pieni nippu tuoretta timjamia, rosmariinia, laakerinlehteä tai salviaa
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Esivalmistelut: Ota liha jääkaapista 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 240 asteeseen. Kasviksia ei tarvitse kuoria − riittää, kun huuhdot ja pilkot ne. Erottele valkosipulinkynnet toisistaan, älä kuori. Pane kaikki kasvikset, valkosipuli ja yrtit ison uunipellin keskelle ja valuta päälle oliiviöljyä. Voitele paisti oliiviöljyllä ja mausta se hyvin suolalla ja pippurilla hieromalla niitä lihan pintaan. Nosta paisti uunipellille kasvisten päälle.

Paistin kypsentäminen: Laita paisti uunipellillä kuumaan uuniin. Alenna heti lämpö 200 asteeseen ja kypsennä tunnin ajan medium-kypsäksi. Jos haluat lihan mediumina, ota se uunista 5−10 minuuttia ennen kypsennysajan umpeutumista. Jos haluat täysin kypsän paistin, kypsennä 10−15 minuuttia pidempään. Jos valmistat lisukkeeksi uunissa paistettuja perunoita ja kasviksia, nyt on aika valmistaa ne. Laita nämä uuniin viimeisten 45 minuutin ajaksi.

Valele paistia paistoajan puolivälissä uunipellille kertyvällä liemellä ja lisää pellille tilkka vettä, jos kasvikset näyttävät kuivuvan karrelle. Kun liha on haluamasi kypsyistä, ota uunipelti uunista ja siirrä paisti leikkuulaudalle levähtämään n. 15 minuutiksi, kääri liha alumiinifolioon ja keittiöpyyhkeeseen jos teet muita valmisteluja.

Paistin leikkaaminen: Poista paistista mahdollinen verkko. Käytä lihan leikkaamiseen hyvää, pitkää ja terävää veistä sekä haarukkaa, jolla pidät paistin paikoillaan. Tarjoile paistinkastikkeen, piparjuurikastikkeen, uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

Lisää aiheesta:

Suolassa paistettu lampaanpaistiLampaanpaistia juustokuminan ja bataatin keraGremolata-vasikanfileeValkosipulisilavoitu lampaanfileePihvi lohkoperunoiden keraTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonJamie OliverJamie Oliver -ohjelmatPääruoat

Jamie Oliverin kirjasta Ruokavallankumous (Readme.fi). "Tässä reseptissä käytän naudan paahtopaistilihaa, jota on yleisimmin saatavilla paistiaterian raaka-aineeksi. Voit toki tehdä uunipaistin myös naudan välikyljestä. Kypsentämisen jälkeen lihan on annettava levähtää vähintään puoli tuntia, ja sen pehmeys pääsee oikeuksiinsa, kun paistin leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Antamani valmistusajat ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella uunisi tehon ja paistin koon mukaan", Jamie Oliver kertoo.

Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta