Tattariohukaiset siianmädin kera

Venäjällä tattariohukaiset tarjotaan venäläisen kaviaarin kera, mutta kokonainen siianmäti on aivan yhtä maistuva lisuke. Näitä pikkuherkkuja voi tarjota vaikkapa yöpalaksi vuoden vaihtuessa.

4 annosta

  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 10 g hiivaa
  • 3 munaa
  • suolaa
  • 5 rkl juoksevaa margariinia

Tarjoiluun

  • ½ dl kermaviiliä
  • 80 g siianmätiä
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 4 rkl hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva maitoon ja sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Pane valkuaiset jääkaappiin. Lisää taikinaan yksi keltuainen, mausta suolalla ja sekoita hyvin.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan. Paista juoksevassa margariinissa halkaisijaltaan 8 cm ohukaisia.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna myös ruohosipuli. Tarjoa kermaviili, siianmäti, sipuli ja ruohosipuli omista kulhoistaan vastapaistettujen ohukaisten lisukkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!