Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tattariohukaiset siianmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 10 g hiivaa
  • 3 munaa
  • suolaa
  • 5 rkl juoksevaa margariinia

Tarjoiluun

  • ½ dl kermaviiliä
  • 80 g siianmätiä
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 4 rkl hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva maitoon ja sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Pane valkuaiset jääkaappiin. Lisää taikinaan yksi keltuainen, mausta suolalla ja sekoita hyvin.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan. Paista juoksevassa margariinissa halkaisijaltaan 8 cm ohukaisia.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna myös ruohosipuli. Tarjoa kermaviili, siianmäti, sipuli ja ruohosipuli omista kulhoistaan vastapaistettujen ohukaisten lisukkeena.

Venäjällä tattariohukaiset tarjotaan venäläisen kaviaarin kera, mutta kokonainen siianmäti on aivan yhtä maistuva lisuke. Näitä pikkuherkkuja voi tarjota vaikkapa yöpalaksi vuoden vaihtuessa.

Lisää aiheesta:

LounaspiparitParsabavaroiseJoulun maksapasteijaFriteeratut sipulirenkaatBlinit ja mätiGluteenittomat blinit
Suolaiset letutVälipalatAlkuruoatLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa