Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taskurapuja vihannestäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 100 g vihreitä herneitä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 porkkana, 100 g
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 ¼ dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Avaa ravut, kaavi varovasti punainen rapuvoi ja säästä se koristeluun. Irrota lihat ravuista ja laita kulhoon.

2. Puhdista herkkusienet ja siivuta ohuesti. Kuori ja huuhdo porkkana ja selleri ja suikaloi ne. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.

3. Säästä hieman ruohosipulia koristeluun. Hienonna tilli ja loput ruohosipulista. Lisää majoneesi ja crème fraiche. Sekoita kunnolla.

4. Lisää majoneesiin ravunliha, herneet, herkkusienet ja juuressuikaleet. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

5. Jaa täyte ravunkuoriin. Koristele rapuvoilla ja hienoiksi paloiksi leikatulla ruohosipulilla.

Täytä ravun kuoret ravunlihalla, vihreillä sekä syksyisesti hienoilla juuressuikaleilla. Hyvää, epätavallista ja erittäin kaunista. Tarjoile ruokaisana alkuruokana tai pienenä iltaruokana.

Lisää aiheesta:

Munanpuolikkaat katkaravuillaToast Skagen ravuilla ja sitruunapippurillaThai-katkaravutGratinoidut taskuravut chilin keraSinisimpukoita ja limettimajoneesiaItämaista taskurapua
TaskuravutAlkuruoatGluteenitonSesongitGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut
  • 18.02.201300:00
    Kalapullat

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt taskuravut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tuoretta taskurapua yrttikastikkeella