Taskurapuja vihannestäytteellä
Täytä ravun kuoret ravunlihalla, vihreillä sekä syksyisesti hienoilla juuressuikaleilla. Hyvää, epätavallista ja erittäin kaunista. Tarjoile ruokaisana alkuruokana tai pienenä iltaruokana.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 keitettyä taskurapua
- 100 g vihreitä herneitä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 porkkana, 100 g
- 100 g juuriselleriä
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 dl majoneesia
- 1 ¼ dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Avaa ravut, kaavi varovasti punainen rapuvoi ja säästä se koristeluun. Irrota lihat ravuista ja laita kulhoon.
2. Puhdista herkkusienet ja siivuta ohuesti. Kuori ja huuhdo porkkana ja selleri ja suikaloi ne. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
3. Säästä hieman ruohosipulia koristeluun. Hienonna tilli ja loput ruohosipulista. Lisää majoneesi ja crème fraiche. Sekoita kunnolla.
4. Lisää majoneesiin ravunliha, herneet, herkkusienet ja juuressuikaleet. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
5. Jaa täyte ravunkuoriin. Koristele rapuvoilla ja hienoiksi paloiksi leikatulla ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa