Taskurapua hovinmestarinkastikkeella

Kun kesä vaihtuu syksyyn, on äyriäisten aika. Tarjoile silloin taskurapua tällä herkullisella kastikkeella.

Neljälle

  • 2 vastakeitettyä taskurapua

Hovimestarinkastike

  • ½ dl sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Hovimestarinkastike: Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri ja viinietikka. Lisää öljy tippa kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Kastikkeesta pitää tulla kiiltävä ja paksu. Jos lisäät öljyn liian nopeasti, kastike voi juoksettua. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

2. Perkaa taskuravut näin: Laita taskurapu selälleen pyrstöevä sinua kohti. Käännä pyrstöevä ylös ja itseäsi kohti ja murra se irti. Taita sakset ravun keskustaa kohti ja murra ne irti vetämällä niitä itseäsi kohti. Irrota keho selkäpanssarista puristamalla sitä takaosasta molemmin peukaloin. Poista kidukset.

Käännä selkäpanssaria niin että silmät ovat itseäsi kohti. Purista molemmilla peukaloilla suuta alaspäin juuri silmien takaa kunnes kuulet naksahduksen. Nosta suu hitaasti suoraan ylöspäin panssarista, silloin mahalaukku tulee automaattisesti mukana.

3. Syö näin: Vedä pois kalvo, joka on peittänyt kehoa panssarin sisällä. Raaputa pois kaikki mitä panssarissa on kiinni – tumma, pehmeä ja kermainen liha joka maistuu vahvalta. Murskaa sakset pähkinänsärkijällä tai vasaralla. Perkaa keho leikkaamalla sisäänpäin niistä aukoista, jossa jalat sijaitsivat. Murra auki yläosa niin, että aukot avautuvat ja voit kaivaa lihat pois.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!