Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taskurapua hovinmestarinkastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun kesä vaihtuu syksyyn, on äyriäisten aika. Tarjoile silloin taskurapua tällä herkullisella kastikkeella.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 vastakeitettyä taskurapua

Hovimestarinkastike

  • ½ dl sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Hovimestarinkastike: Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri ja viinietikka. Lisää öljy tippa kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Kastikkeesta pitää tulla kiiltävä ja paksu. Jos lisäät öljyn liian nopeasti, kastike voi juoksettua. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

2. Perkaa taskuravut näin: Laita taskurapu selälleen pyrstöevä sinua kohti. Käännä pyrstöevä ylös ja itseäsi kohti ja murra se irti. Taita sakset ravun keskustaa kohti ja murra ne irti vetämällä niitä itseäsi kohti. Irrota keho selkäpanssarista puristamalla sitä takaosasta molemmin peukaloin. Poista kidukset.

Käännä selkäpanssaria niin että silmät ovat itseäsi kohti. Purista molemmilla peukaloilla suuta alaspäin juuri silmien takaa kunnes kuulet naksahduksen. Nosta suu hitaasti suoraan ylöspäin panssarista, silloin mahalaukku tulee automaattisesti mukana.

3. Syö näin: Vedä pois kalvo, joka on peittänyt kehoa panssarin sisällä. Raaputa pois kaikki mitä panssarissa on kiinni – tumma, pehmeä ja kermainen liha joka maistuu vahvalta. Murskaa sakset pähkinänsärkijällä tai vasaralla. Perkaa keho leikkaamalla sisäänpäin niistä aukoista, jossa jalat sijaitsivat. Murra auki yläosa niin, että aukot avautuvat ja voit kaivaa lihat pois.

Lisää aiheesta:

Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokatMureketäytteinen broileriMustekalaa à l'armoricaneMustekalapataHiilloksessa kypsytetty hauki rosvopaistin tapaanSimpukat curryliemessä
TaskuravutGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut
  • 18.02.201300:00
    Kalapullat

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt taskuravut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tuoretta taskurapua yrttikastikkeella