Tandoorireidet savipadassa
Intiassa ruoka laitetaan usein tandoori-saviuunissa. Jotta saisimme samankaltaista makua tähän ruokaan, se valmistetaan ensin savipadassa ja grillataan sitten uunissa. Mutta ensin marinointiin menee 4 tuntia. Ruoka vaatii siis hieman puuhastelua, mutta on vaivan väärti. Tarjoile riisin, vihannesten ja leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 kalkkunan koipireittä
- 4 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
- 1 tl suolaa
- 1 ½ rkl punaista chiliä
- 1 rkl garam masalaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 osa keltaista elintarvikeväriä
- 2 osaa punaista elintarvikeväriä
- savipata
Valmistusohje
1. Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti. Laita lihat marinadiin 4 tunniksi.
2. Laita savipata veteen 10 minuutiksi. Laita kalkkunat pataan ja laita pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna padan p0aistua n. 1 ½ tuntia. Näin pitkälle ruokalajin voi valmistella etukäteen.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Penslaa kalkkunapalat öljytilkalla ja grillaa niitä 3 minuuttia molemmilta puolilta niin että ne saavat kunnolla väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit