Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tandoorireidet savipadassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 2 kalkkunan koipireittä
  • 4 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl punaista chiliä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 osa keltaista elintarvikeväriä
  • 2 osaa punaista elintarvikeväriä
  • savipata

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti. Laita lihat marinadiin 4 tunniksi.

2. Laita savipata veteen 10 minuutiksi. Laita kalkkunat pataan ja laita pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna padan p0aistua n. 1 ½ tuntia. Näin pitkälle ruokalajin voi valmistella etukäteen.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Penslaa kalkkunapalat öljytilkalla ja grillaa niitä 3 minuuttia molemmilta puolilta niin että ne saavat kunnolla väriä.

Intiassa ruoka laitetaan usein tandoori-saviuunissa. Jotta saisimme samankaltaista makua tähän ruokaan, se valmistetaan ensin savipadassa ja grillataan sitten uunissa. Mutta ensin marinointiin menee 4 tuntia. Ruoka vaatii siis hieman puuhastelua, mutta on vaivan väärti. Tarjoile riisin, vihannesten ja leivän kera.

Lisää aiheesta:

TandorikanaaKala- ja äyriäisvartaatHunajapaistettua siankylkeä pinaatin keraItalialainen paistiInkivääripaisti hapankaalin keraOmenamarinoitua kinkkua yrteillä
KalkkunaaKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna