Tandoorireidet savipadassa

Intiassa ruoka laitetaan usein tandoori-saviuunissa. Jotta saisimme samankaltaista makua tähän ruokaan, se valmistetaan ensin savipadassa ja grillataan sitten uunissa. Mutta ensin marinointiin menee 4 tuntia. Ruoka vaatii siis hieman puuhastelua, mutta on vaivan väärti. Tarjoile riisin, vihannesten ja leivän kera.

Neljälle

  • 2 kalkkunan koipireittä
  • 4 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl punaista chiliä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 osa keltaista elintarvikeväriä
  • 2 osaa punaista elintarvikeväriä
  • savipata

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti. Laita lihat marinadiin 4 tunniksi.

2. Laita savipata veteen 10 minuutiksi. Laita kalkkunat pataan ja laita pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna padan p0aistua n. 1 ½ tuntia. Näin pitkälle ruokalajin voi valmistella etukäteen.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Penslaa kalkkunapalat öljytilkalla ja grillaa niitä 3 minuuttia molemmilta puolilta niin että ne saavat kunnolla väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.