Takkisillit
Reseptin takilla tarkoitetaan sitä, että sillit puetaan paperiin. Paketissa kaikki sillin, sipulin ja tillin aromit tiivistyvät. Paistamisen aikana paketti paistuu mukavaksi ilmapalloksi. Voi kuuluu asiaan maun parantamiseksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera. Sillin voi halutessaan vaihtaa loheen tai purkkitonnikalaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 liotettua suolasillifileetä
- 2 keltasipulia
- 60 g voita
- 4 isoa voipaperiarkkia
- 1 dl tilliä
- 1 munanvalkuainen
- 1 dl ruokaöljyä
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja paista se puolessa voista matalalla lämmöllä pehmeäksi ja kullanruskeaksi. Hienonna tilli. Tee voipaperiarkkien keskelle taitos, voitele taitoksen vierestä arkkien keskikohdat, johon sillit asetellaan, lopulla voilla. Asettele yksi sillifilee jokaiselle arkille, ripottele sipuli ja tilli sillin päälle, sulje silli paperin sisään taitoksen kohdalta.
2. Vatkaa munanvalkuainen. Penslaa paperin reunat valkuaisella ja taittele paperia sisäänpäin pienillä taitoksilla, jotta silli jää puolikuunmuotoiseen pakettiin.
3. Kuumenna pari paistinpannua, kaada niihin öljyä ja asettele sillitakit pannuille, pari kerrallaan. Paista vain toiselta puolelta ja valele paketteja öljyä moneen kertaan kunnes ne ruskistuvat ja paisuvat ilmapallon lailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta