Takkisillit

Reseptin takilla tarkoitetaan sitä, että sillit puetaan paperiin. Paketissa kaikki sillin, sipulin ja tillin aromit tiivistyvät. Paistamisen aikana paketti paistuu mukavaksi ilmapalloksi. Voi kuuluu asiaan maun parantamiseksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera. Sillin voi halutessaan vaihtaa loheen tai purkkitonnikalaan.

Neljälle

  • 4 liotettua suolasillifileetä
  • 2 keltasipulia
  • 60 g voita
  • 4 isoa voipaperiarkkia
  • 1 dl tilliä
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 dl ruokaöljyä
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja paista se puolessa voista matalalla lämmöllä pehmeäksi ja kullanruskeaksi. Hienonna tilli. Tee voipaperiarkkien keskelle taitos, voitele taitoksen vierestä arkkien keskikohdat, johon sillit asetellaan, lopulla voilla. Asettele yksi sillifilee jokaiselle arkille, ripottele sipuli ja tilli sillin päälle, sulje silli paperin sisään taitoksen kohdalta.

2. Vatkaa munanvalkuainen. Penslaa paperin reunat valkuaisella ja taittele paperia sisäänpäin pienillä taitoksilla, jotta silli jää puolikuunmuotoiseen pakettiin.

3. Kuumenna pari paistinpannua, kaada niihin öljyä ja asettele sillitakit pannuille, pari kerrallaan. Paista vain toiselta puolelta ja valele paketteja öljyä moneen kertaan kunnes ne ruskistuvat ja paisuvat ilmapallon lailla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.