Takkisillit
Reseptin takilla tarkoitetaan sitä, että sillit puetaan paperiin. Paketissa kaikki sillin, sipulin ja tillin aromit tiivistyvät. Paistamisen aikana paketti paistuu mukavaksi ilmapalloksi. Voi kuuluu asiaan maun parantamiseksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera. Sillin voi halutessaan vaihtaa loheen tai purkkitonnikalaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 liotettua suolasillifileetä
- 2 keltasipulia
- 60 g voita
- 4 isoa voipaperiarkkia
- 1 dl tilliä
- 1 munanvalkuainen
- 1 dl ruokaöljyä
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja paista se puolessa voista matalalla lämmöllä pehmeäksi ja kullanruskeaksi. Hienonna tilli. Tee voipaperiarkkien keskelle taitos, voitele taitoksen vierestä arkkien keskikohdat, johon sillit asetellaan, lopulla voilla. Asettele yksi sillifilee jokaiselle arkille, ripottele sipuli ja tilli sillin päälle, sulje silli paperin sisään taitoksen kohdalta.
2. Vatkaa munanvalkuainen. Penslaa paperin reunat valkuaisella ja taittele paperia sisäänpäin pienillä taitoksilla, jotta silli jää puolikuunmuotoiseen pakettiin.
3. Kuumenna pari paistinpannua, kaada niihin öljyä ja asettele sillitakit pannuille, pari kerrallaan. Paista vain toiselta puolelta ja valele paketteja öljyä moneen kertaan kunnes ne ruskistuvat ja paisuvat ilmapallon lailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti