Tafelspitz

Tämä on Itävallan kansallisruokaa, sieltä erikoiselta kuulostava ruokalajin nimi. Sen perinteinen lisäke on tuoreella piparjuuriraasteella terästetty omenasose ja perunarösti tai paistetut perunat.

4-5 hengelle

  • 1,2 kg naudan (kulma)paistia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 10-12 dl vettä
  • 3 porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • ½ purjoa
  • ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 pippuria
  • persiljasilppua
  • omenasosetta
  • tuoretta piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Keitä lihaliemikuutiot vedessä, lisää paisti pataan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin.

2. Paloittele kuoritut porkkana, selleri ja purjo ja lisää ne pataan, samoin suola ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu murealta, noin 1,5 tuntia

3. Aseta paisti ja vihannekset vadille ja valuta hieman keitinlientä päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja vähän piparjuuriraastetta. Omenasose maustettuna piparjuuriraasteella kuuluu välttämättömiin lisäkkeisiin ja mielellään, perunarösti tai paistetut perunat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!