Tafelspitz

Tämä on Itävallan kansallisruokaa, sieltä erikoiselta kuulostava ruokalajin nimi. Sen perinteinen lisäke on tuoreella piparjuuriraasteella terästetty omenasose ja perunarösti tai paistetut perunat.

4-5 hengelle

  • 1,2 kg naudan (kulma)paistia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 10-12 dl vettä
  • 3 porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • ½ purjoa
  • ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 pippuria
  • persiljasilppua
  • omenasosetta
  • tuoretta piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Keitä lihaliemikuutiot vedessä, lisää paisti pataan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin.

2. Paloittele kuoritut porkkana, selleri ja purjo ja lisää ne pataan, samoin suola ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu murealta, noin 1,5 tuntia

3. Aseta paisti ja vihannekset vadille ja valuta hieman keitinlientä päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja vähän piparjuuriraastetta. Omenasose maustettuna piparjuuriraasteella kuuluu välttämättömiin lisäkkeisiin ja mielellään, perunarösti tai paistetut perunat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja