Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tafelspitz

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4-5 hengelle

  • 1,2 kg naudan (kulma)paistia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 10-12 dl vettä
  • 3 porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • ½ purjoa
  • ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 pippuria
  • persiljasilppua
  • omenasosetta
  • tuoretta piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Keitä lihaliemikuutiot vedessä, lisää paisti pataan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin.

2. Paloittele kuoritut porkkana, selleri ja purjo ja lisää ne pataan, samoin suola ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu murealta, noin 1,5 tuntia

3. Aseta paisti ja vihannekset vadille ja valuta hieman keitinlientä päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja vähän piparjuuriraastetta. Omenasose maustettuna piparjuuriraasteella kuuluu välttämättömiin lisäkkeisiin ja mielellään, perunarösti tai paistetut perunat.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaPiparjuurilihaItävaltalainen lihapata omenapiparjuurikastikkeen keraIrlantilainen lammasmuhennosKeitetty häränrinta juuresten keraPorter-paisti porosta
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tämä on Itävallan kansallisruokaa, sieltä erikoiselta kuulostava ruokalajin nimi. Sen perinteinen lisäke on tuoreella piparjuuriraasteella terästetty omenasose ja perunarösti tai paistetut perunat.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta