Tabouleh
Bulgur-vehnärouhe on tämän maittavan, Libanonista peräisin olevan salaatin perusta. Annostele minttu, persilja, sitruunamehu ja oliiviöljy oman makusi mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2½ dl bulgur-vehnärouhetta
- 3 salottisipulia
- 1 suuri nippu sileälehtistä persiljaa
- 1 dl tuoretta minttua
- 5 cm pala kurkkua
- 1 dl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 tomaattia
- suolaa ja pippuria
- 4-8 salaatinlehteä
Valmistusohje
1. Kaada bulgur-vehnärouhe kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota puolesta tunnista tuntiin. Kaada bulgur lävikköön ja purista pois kaikki vesi. Levitä keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
2. Hienonna salottisipulit, persilja ja minttu. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku. Sekoita sipuli, persilja, minttu ja kurkku varovasti, mutta huolellisesti bulgurin joukkoon. Kaada päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
3. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatit ja tarjoile ne taboulehin kanssa salaattipediltä. Taboulehin täydentää pala leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta