Tabouleh

Bulgur-vehnärouhe on tämän maittavan, Libanonista peräisin olevan salaatin perusta. Annostele minttu, persilja, sitruunamehu ja oliiviöljy oman makusi mukaan.

4 annosta

  • 2½ dl bulgur-vehnärouhetta
  • 3 salottisipulia
  • 1 suuri nippu sileälehtistä persiljaa
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 5 cm pala kurkkua
  • 1 dl sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 tomaattia
  • suolaa ja pippuria
  • 4-8 salaatinlehteä

Valmistusohje

1. Kaada bulgur-vehnärouhe kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota puolesta tunnista tuntiin. Kaada bulgur lävikköön ja purista pois kaikki vesi. Levitä keittiöpyyhkeelle kuivumaan.

2. Hienonna salottisipulit, persilja ja minttu. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku. Sekoita sipuli, persilja, minttu ja kurkku varovasti, mutta huolellisesti bulgurin joukkoon. Kaada päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.

3. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatit ja tarjoile ne taboulehin kanssa salaattipediltä. Taboulehin täydentää pala leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!