Syksyinen sieni-pastasalaatti
Täydellinen tapa valmistaa itse poimimasi sienet - nopea, helppo ja herkullinen! Käytä muita sieniä, jos et löydä kantarelleja. Jos et ole sienestäjä, löydät varmasti kaupastakin sopivasti sieniä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 400 g penne-pastaa
- 100 g herkkusieniä
- 100 g kantarelleja
- 4 parsaa
- 1 viipaloitu punasipuli
- suolaa ja pippuria
- balsamiviinietikkaa
- oliiviöljyä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsat veteen, kun keittoaikaa on jäljellä neljä minuuttia. Kaada pasta ja parsat lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Puhdista ja leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi. Paista sienet ja sipuli voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada pasta sienten joukkoon ja sekoita. Valuta päälle oliiviöljy ja balsamiviinietikka.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut