Sushikäärö friteeratun siansisäfileen kera

Friteeerattua ruokaa kutsutaan Japanissa tempuraksi. Tässä laitamme friteeratun possunsisäfileen sushikäärön sisälle. Osta valmis tempurasekoitus tai tee oma frityyritaikina ohjeemme mukaan. Valurautapannussa voi oikein hyvin friteerata, ellei omista rasvakeitintä.

1 käärö, 8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • wasabi
  • 1/4 possunsisäfileestä kapeana suikaleena
  • suolaa ja valkopippuria
  • muutama ruohosipuli

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl olutta
  • 1 muna
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • hapanimelää kastiketta
  • japanilaista soijaa
  • kurkunkuorisuikaleita
  • wasabi

Valmistusohje

1. Leikkaa porsaan sisäfilee pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Vatkaa keskenään jauho, olut, muna ja öljy sileäksi taikinaksi. Mausta fileenauhat suolalla ja pippurilla ja kasta ne frityyritaikinaan. Keitä 180-asteisessa (esim. rypsi-)öljyssä noin 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.

2. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi. Sivele ohut juova wasabia.

3. Laita päälle fileenauhat riviin sekä ruohosipulia. Kääri tiukalle rullalle ja liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!