Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sushikäärö friteeratun siansisäfileen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

1 käärö, 8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • wasabi
  • 1/4 possunsisäfileestä kapeana suikaleena
  • suolaa ja valkopippuria
  • muutama ruohosipuli

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl olutta
  • 1 muna
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • hapanimelää kastiketta
  • japanilaista soijaa
  • kurkunkuorisuikaleita
  • wasabi

Valmistusohje

1. Leikkaa porsaan sisäfilee pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Vatkaa keskenään jauho, olut, muna ja öljy sileäksi taikinaksi. Mausta fileenauhat suolalla ja pippurilla ja kasta ne frityyritaikinaan. Keitä 180-asteisessa (esim. rypsi-)öljyssä noin 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.

2. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi. Sivele ohut juova wasabia.

3. Laita päälle fileenauhat riviin sekä ruohosipulia. Kääri tiukalle rullalle ja liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä.

Friteeerattua ruokaa kutsutaan Japanissa tempuraksi. Tässä laitamme friteeratun possunsisäfileen sushikäärön sisälle. Osta valmis tempurasekoitus tai tee oma frityyritaikina ohjeemme mukaan. Valurautapannussa voi oikein hyvin friteerata, ellei omista rasvakeitintä.

Lisää aiheesta:

Nopea parmesaanibroileriRiimihärkä-tempuraOskarinleikeChorizolla täytetty kyljysriviBroilerisushitOhuet kylkirivit
SushiLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi