Friteeerattua ruokaa kutsutaan Japanissa tempuraksi. Tässä laitamme friteeratun possunsisäfileen sushikäärön sisälle. Osta valmis tempurasekoitus tai tee oma frityyritaikina ohjeemme mukaan. Valurautapannussa voi oikein hyvin friteerata, ellei omista rasvakeitintä.
1 käärö, 8 palaa
- 1 leväarkki, nori
- 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
- wasabi
- 1/4 possunsisäfileestä kapeana suikaleena
- suolaa ja valkopippuria
- muutama ruohosipuli
Frityyritaikina
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 dl olutta
- 1 muna
- 1 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun
- hapanimelää kastiketta
- japanilaista soijaa
- kurkunkuorisuikaleita
- wasabi
Valmistusohje
1. Leikkaa porsaan sisäfilee pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Vatkaa keskenään jauho, olut, muna ja öljy sileäksi taikinaksi. Mausta fileenauhat suolalla ja pippurilla ja kasta ne frityyritaikinaan. Keitä 180-asteisessa (esim. rypsi-)öljyssä noin 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.
2. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi. Sivele ohut juova wasabia.
3. Laita päälle fileenauhat riviin sekä ruohosipulia. Kääri tiukalle rullalle ja liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä.