Sushikäärö friteeratun siansisäfileen kera
Friteeerattua ruokaa kutsutaan Japanissa tempuraksi. Tässä laitamme friteeratun possunsisäfileen sushikäärön sisälle. Osta valmis tempurasekoitus tai tee oma frityyritaikina ohjeemme mukaan. Valurautapannussa voi oikein hyvin friteerata, ellei omista rasvakeitintä.
- Ruokavalio: Laktoositon
1 käärö, 8 palaa
- 1 leväarkki, nori
- 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
- wasabi
- 1/4 possunsisäfileestä kapeana suikaleena
- suolaa ja valkopippuria
- muutama ruohosipuli
Frityyritaikina
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 dl olutta
- 1 muna
- 1 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun
- hapanimelää kastiketta
- japanilaista soijaa
- kurkunkuorisuikaleita
- wasabi
Valmistusohje
1. Leikkaa porsaan sisäfilee pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Vatkaa keskenään jauho, olut, muna ja öljy sileäksi taikinaksi. Mausta fileenauhat suolalla ja pippurilla ja kasta ne frityyritaikinaan. Keitä 180-asteisessa (esim. rypsi-)öljyssä noin 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.
2. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi. Sivele ohut juova wasabia.
3. Laita päälle fileenauhat riviin sekä ruohosipulia. Kääri tiukalle rullalle ja liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan