Suolainen pala
Keitetty, tuoresuolattu häränrinta ja maustekeitetyt perunat olivat ennen vanhaan erittäin arvostettu sunnuntairuoka. Keitä härkä päivää ennen tarjoilua jolloin se tarvitsee vain lämmittää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg tuoresuolattua häränrintaa
- 1 kuorittu, paloiteltu porkkana
- 6-7 kokonaista valkopippuria
- 18 perunaa
- 1 purjo
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhdo häränrinta kunnolla ja laita se tilavaan kattilaan, täytä vedellä niin että liha juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää porkkana sekä valkopippurit.
2. Keitä erittäin miedolla lämmöllä n. 3 tuntia tai kunnes voit tikulla kokeillessasi tuntea, että liha on kypsää. Laita liha painon alle viileään yön yli.
3. Kuori perunat. Puhdista ja huuhtele purjo, paloittele. Keitä perunat ja purjo härän keittoliemessä. Lisää porkkana niin että sekin lämpenee. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi syiden vastaisesti. Tarjoile persiljan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan