Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolainen pala

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ kg tuoresuolattua häränrintaa
  • 1 kuorittu, paloiteltu porkkana
  • 6-7 kokonaista valkopippuria
  • 18 perunaa
  • 1 purjo
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhdo häränrinta kunnolla ja laita se tilavaan kattilaan, täytä vedellä niin että liha juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää porkkana sekä valkopippurit.

2. Keitä erittäin miedolla lämmöllä n. 3 tuntia tai kunnes voit tikulla kokeillessasi tuntea, että liha on kypsää. Laita liha painon alle viileään yön yli.

3. Kuori perunat. Puhdista ja huuhtele purjo, paloittele. Keitä perunat ja purjo härän keittoliemessä. Lisää porkkana niin että sekin lämpenee. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi syiden vastaisesti. Tarjoile persiljan kera.

Lisää aiheesta:

Irish StewRiimisuolattua sianpotkaa vihanneksillaPorsaanlihaa ja linssejäLammasta ja juureksiaKeitetty häränrinta juuresten keraUuniturska
HäränrintaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Keitetty, tuoresuolattu häränrinta ja maustekeitetyt perunat olivat ennen vanhaan erittäin arvostettu sunnuntairuoka. Keitä härkä päivää ennen tarjoilua jolloin se tarvitsee vain lämmittää.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa