Sunnuntaipaisti lampaasta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673476/landscape16_9/515/290/d5d0093fa9230c6a6d8d81c31a2a5268/Ew/933773-4181.jpg)
Kokoa perhe sunnuntaipäivälliselle. Vanha hyvä traditio, jota arvostetaan. Kokonainen lampaanpaisti on hyvää tarjottavaa, se hoitaa itse itsensä uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2-2,5 kg lampaanpaisti luun kera
- 1 rasia sardelleja hienonnettuna
- 2 tl rosmariinia
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti hienonnetuilla sardelleilla, mausta pippurilla.
2. Pane paisti ritilälle uunipannun päälle ja sirottele pinnalle rosmariinia. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittarissa on 70 astetta.
3. Tarjoile ruusukaalien, hillosipuleiden ja hyytelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka