Suklaakana
Suklaasta on moneksi. Se antaa mukavan säväyksen usealle ruoalle. Kokeile Makuja-kokki Krista Niiniharjun herkullista suklaakanaa ja ylläty!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 punaista tuoretta chiliä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuina
- 1,5 dl manteleita paahdettuina
- 0,5 dl rusinoita
- 0,5 tl jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl kanelia
- 0,25 tl jauhettua korianteria
- 0,25 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 0,5 tl aniksen siemeniä
- (1 rkl vettä)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1,5 dl kiehuvaa vettä
- 0,75 dl (gluteenitonta) tummaa olutta
- 0,5 (gluteeniton) kanaliemikuutio
- 50 g (maidotonta) tummaa suklaata
- 4 broilerin rintaleikettä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Poista chileistä siemenet ja paloittele ne. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.
Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, niin seos pehmenee.
Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen kymmenen minuuttia.
Lisää vesi, olut, kanaliemikuution puolikas ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia. Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua.
Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi ja nosta suklaakastikkeeseen.
Tarjoa tortillan sisällä haluamiesi täytteiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan