Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Agricola-leivos

Julkaistu 05.04.2016 13:28

MTV LIFESTYLE

Ainekset (12 leivosta)

    Pohja

    • 250 g kaurakeksejä
    • 100 g voita

    Marenki

    • 150 g + 15 g sokeria
    • 60 g vettä
    • 115 g valkuaisia

    Täyte

    • 3 dl kuohukermaa
    • 250 g soseutettua puolukkaa
    • 3/4 dl puolukkahilloa
    • 100 g valkosuklaata
    • 5 liivatetta
    • 1,5 rkl puolukkalikööriä

    Valkosuklaavaahto

    • 2 dl kermaa
    • 70 g valkosuklaata

    Valmistusohje

    Tee pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla niihin sulatettu voi. Painele neliönmallisen vuoan pohjalle.

    Tee ensin marenki. Mittaa vesi ja sokeri (150 g) kattilaan ja kuumenna. Mittaa seoksen lämpöä mittarilla, ja kun seos on n. 110-115 asteista, ala vaahdottaa valkuaisia ja sokeria (15 g). Tee vaahdosta paksua, mutta vielä pehmeää. Kun sokeriliemi on 120-asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa vaahtoa niin kauan, että se jäähtyy.

    Soseuta puolukat, vaahdota kerma. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita puolukkasose ja hillo marenkivaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa, sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Liuota liivatelehdet kuumennettuun likööriin ja sekoita täytteeseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.

    Suomalaiset valitsivat Agricola.fi-sivuston verkkoäänestyksessä neljän vaihtoehdon joukosta Makeaa murmelin täydeltä -bloggarin Heidi Harjulan kehittelemän puolukka-valkosuklaaleivoksen Suomen viralliseksi Agricola-leivokseksi vuonna 2014. Kokeile kotona herkun valmistamista!

    Vaahdota kerma ja sekoita sulatettu, jäähtynyt suklaa joukkoon. Pursota ruusukkeiksi leivospalojen päälle, koristele suklaakoristeilla ja puolukoilla.

    Resepti: Heidi Harjula

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pumpulin pehmeä brownie-mansikkamoussekakkuRunebergintortutKesänraikas vadelmavaahtotorttuSuklaa-vadelmauniMinileivokset kevyellä mustikkamoussella
    LeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Leivonta
    • 21.2.16:45
      Laskiaispullat

      Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

    • 05.04.201613:28
      Leivonta

      Agricola-leivos