Mainos

Suklaa-espressokakku, gluteeniton

Semper kakku
Copyright 2017. All rights reserved.

Vinkki! Kakun voi säilyttää pakastimessa. Ota sulamaan n. 5 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku esim. kahvipavun puolikkailla.

Täyte

  • Lisää kuumaan kahviin 1 dl fariinisokeria, sekoita ja jäähdytä jääkaapissa.
  • Vatkaa 75 g huoneenlämpöistä voita ja 3 dl tomusokeria, 2 rkl kaakaota ja 2 tl vaniljasokeria tasaiseksi taikinaksi, mielellään sähkövatkaimella.
  • Lisää jäähtynyt kahvi-sokeriliuos, vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.
  • Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Laita seos kylmään hetkeksi ja täytä kakku ja laita se jääkaappiin n. 30 min. ajaksi.

Kuorrute

  • Keitä 1 dl vispikermaa ja ota kattila pois levyltä.
  • Pilko suklaa veitsellä muruksi.
  • Lisää suklaamurut kermaan ja vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon ja täyte on paksuuntunut. Lisää voisula ja sekoita.
  • Laita kylmään n. 10 minuutin ajaksi.
  • Levitä kylmä täyte jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa.

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 150°C:een.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjaiseen kakkuvuokaan halkaisija n. 23 cm alusta. Voitele vuoan reunat ja kuorruta ne esim. Pofiber-perunakuidulla tai gluteenittomalla korppujauholla.

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja sekoita kevyesti.

Sekoita jauho ja muut kuivat aineet keskenään ja siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti.

Lisää puolet kahvista, sekoita, lisää loput kuivat aineet ja kahvi ja sekoita kevyesti, niin, että taikinasta tulee tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 150 °C:ssa n. 45 min. Anna kakun jäähtyä ja laita se jääkaappiin.

Kumoa hyvin jäähtynyt kakku vadille ja poista leivinpaperi. Jaa kakku keskeltä kahteen osaan.

Parhaat ruokaohjelmat