Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa-espressokakku, gluteeniton

Copyright 2017. All rights reserved.
Julkaistu 23.12.2018 11:00

MTV LIFESTYLE

Vinkki! Kakun voi säilyttää pakastimessa. Ota sulamaan n. 5 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku esim. kahvipavun puolikkailla.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Täyte

  • Lisää kuumaan kahviin 1 dl fariinisokeria, sekoita ja jäähdytä jääkaapissa.
  • Vatkaa 75 g huoneenlämpöistä voita ja 3 dl tomusokeria, 2 rkl kaakaota ja 2 tl vaniljasokeria tasaiseksi taikinaksi, mielellään sähkövatkaimella.
  • Lisää jäähtynyt kahvi-sokeriliuos, vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.
  • Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Laita seos kylmään hetkeksi ja täytä kakku ja laita se jääkaappiin n. 30 min. ajaksi.

Kuorrute

  • Keitä 1 dl vispikermaa ja ota kattila pois levyltä.
  • Pilko suklaa veitsellä muruksi.
  • Lisää suklaamurut kermaan ja vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon ja täyte on paksuuntunut. Lisää voisula ja sekoita.
  • Laita kylmään n. 10 minuutin ajaksi.
  • Levitä kylmä täyte jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa.

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 150°C:een.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjaiseen kakkuvuokaan halkaisija n. 23 cm alusta. Voitele vuoan reunat ja kuorruta ne esim. Pofiber-perunakuidulla tai gluteenittomalla korppujauholla.

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja sekoita kevyesti.

Sekoita jauho ja muut kuivat aineet keskenään ja siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti.

Lisää puolet kahvista, sekoita, lisää loput kuivat aineet ja kahvi ja sekoita kevyesti, niin, että taikinasta tulee tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 150 °C:ssa n. 45 min. Anna kakun jäähtyä ja laita se jääkaappiin.

Kumoa hyvin jäähtynyt kakku vadille ja poista leivinpaperi. Jaa kakku keskeltä kahteen osaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenSalmiakkista: Artun SalmiakkibisketitSuklaakakku vaniljavoikreemilläSuklaatryffelitorttu mantelipohjallaKinuski-pekaanipiirasSuklaa-vadelmauni
SemperGluteenittomat reseptitGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton