Sudanilaiset maissiohukaiset
Näiden maissilettujen ohje on Sudanista. Taikina täytyy sekoittaa yhteen jo päivää ennen ohukaisten paistamista. Huomaa, että lettutaikinan jauhot ovat tosiaan maissijauhoa, ei maissitärkkelystä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl maissijauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 6 dl vettä
- 3 rkl voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Vatkaa yhteen jauhot ja suola ja puolet vedestä sileäksi taikinaksi. Vatkaa sitten loput vedestä joukkoon ja anna taikinan seistä viileässä seuraavaan päivään.
2. Kuumenna paistinpannu ja sulata hiukan voita siinä. Kaada pannulle taikinaa ja paista, kunnes lettu on hyytynyt, käännä se ja paista toinenkin puoli. Jatka taikinan loppuun asti. Nostele paistetut letut lämpimälle vadille ja tarjoile ne juuri paistettuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa