Sudanilaiset maissiohukaiset

Näiden maissilettujen ohje on Sudanista. Taikina täytyy sekoittaa yhteen jo päivää ennen ohukaisten paistamista. Huomaa, että lettutaikinan jauhot ovat tosiaan maissijauhoa, ei maissitärkkelystä.

Neljälle

  • 4 dl maissijauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 6 dl vettä
  • 3 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Vatkaa yhteen jauhot ja suola ja puolet vedestä sileäksi taikinaksi. Vatkaa sitten loput vedestä joukkoon ja anna taikinan seistä viileässä seuraavaan päivään.

2. Kuumenna paistinpannu ja sulata hiukan voita siinä. Kaada pannulle taikinaa ja paista, kunnes lettu on hyytynyt, käännä se ja paista toinenkin puoli. Jatka taikinan loppuun asti. Nostele paistetut letut lämpimälle vadille ja tarjoile ne juuri paistettuina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.