Souvlakivartaat porsaanlihasta
Kreikassa vartaat valmistetaan usein lampaanlihasta ja grillataan puuhiilihiilloksella. Nämä vartaat valmistetaan vaihtelun vuoksi porsaanlihasta. Resepti sopii kesän kaikkiin grillijuhliin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kymmenelle
- 2 kg luutonta porsaanseläkettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua minttua
- 2 tl kuivattua oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl puristettua sitruunamehua
Tarvitset myös
- puutikkuja
Valmistusohje
1. Kuutioi liha 3x3 cm paloiksi. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, mintulla ja oreganolla. Anna kuivamarinoitua 1 tunti. Laita puutikut veteen likoamaan.
2. Grillaa vartaat sisätiloissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pujota lihat vartaisiin, penslaa oliiviöljyllä. Paista nopeasti grillipannussa ja jälkipaista uunissa 10 minuuttia.
3. Grillaa vartaat puuhiiligrillillä: Pujota lihat vartaisiin ja penslaa oliiviöljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 15 minuuttia, kääntele moneen kertaan.
4. Purista sitruunasta mehu ja kaada mehu vartaiden päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka