Mainos
Mainos

Kreikassa vartaat valmistetaan usein lampaanlihasta ja grillataan puuhiilihiilloksella. Nämä vartaat valmistetaan vaihtelun vuoksi porsaanlihasta. Resepti sopii kesän kaikkiin grillijuhliin.

Kymmenelle

  • 2 kg luutonta porsaanseläkettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl puristettua sitruunamehua

Tarvitset myös

  • puutikkuja

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 3x3 cm paloiksi. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, mintulla ja oreganolla. Anna kuivamarinoitua 1 tunti. Laita puutikut veteen likoamaan.

2. Grillaa vartaat sisätiloissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pujota lihat vartaisiin, penslaa oliiviöljyllä. Paista nopeasti grillipannussa ja jälkipaista uunissa 10 minuuttia.

3. Grillaa vartaat puuhiiligrillillä: Pujota lihat vartaisiin ja penslaa oliiviöljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 15 minuuttia, kääntele moneen kertaan.

4. Purista sitruunasta mehu ja kaada mehu vartaiden päälle ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.