Souvlakivartaat porsaanlihasta
Kreikassa vartaat valmistetaan usein lampaanlihasta ja grillataan puuhiilihiilloksella. Nämä vartaat valmistetaan vaihtelun vuoksi porsaanlihasta. Resepti sopii kesän kaikkiin grillijuhliin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kymmenelle
- 2 kg luutonta porsaanseläkettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua minttua
- 2 tl kuivattua oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl puristettua sitruunamehua
Tarvitset myös
- puutikkuja
Valmistusohje
1. Kuutioi liha 3x3 cm paloiksi. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, mintulla ja oreganolla. Anna kuivamarinoitua 1 tunti. Laita puutikut veteen likoamaan.
2. Grillaa vartaat sisätiloissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pujota lihat vartaisiin, penslaa oliiviöljyllä. Paista nopeasti grillipannussa ja jälkipaista uunissa 10 minuuttia.
3. Grillaa vartaat puuhiiligrillillä: Pujota lihat vartaisiin ja penslaa oliiviöljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 15 minuuttia, kääntele moneen kertaan.
4. Purista sitruunasta mehu ja kaada mehu vartaiden päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta