Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Souvlakivartaat ja tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g porsaan sisäpaistia

Marinadi

  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa

Tomaattikastike

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi öljystä, oreganosta ja suolasta. Leikkaa liha kuutioiksi ja pane ne marinoitumaan tunniksi. Jos vartaat on tarkoitus grillata uunissa, kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane puiset grillivartaat veteen likoamaan.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää tomaatit, tomaattien liemi ja tomaattipyree sekä vesi. Kiehauta ja murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla ja anna hautua 15 minuuttia.

3. Pujota lihapalat vartaisiin. Grillaaminen onnistuu monella eri tavalla:

- Grillaa vartaat nopeasti kuumalla paistinpannulla niin, että lihat saavat kauniin värin. Jatka kypsentämistä uunissa 10 minuuttia.

Souvlakit ovat kreikkalaisia grillivartaita. Yleensä ne valmistetaan lampaanlihasta, mutta tässä ohjeessa käytetään kotoista porsaanlihaa. Vartaat voi grillata useilla eri tavoilla, eikä ulkogrilli ole lainkaan välttämätön. Tarjoa vartaiden lisänä tomaattikastiketta.

- Grillaa vartaat uunigrillissä, 7-8 minuuttia molemmilta puolilta.

- Grillaa vartaat hiiligrillissä, 7-8 molemmilta puolelta.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaisti padassaKebabvartaatOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien keraPorkkanakeitto ja lammasvartaatLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden keraMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
Kastikkeet ja dipitKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastikkeet ja dipit
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 20.3.09:30
    Kananmuna

    Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastike

  • 5.3.12:12
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Ruskeakastike, Samun resepti

  • 5.3.12:12
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Ruskeakastike, Taijan resepti

  • 5.3.12:11
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Ruskeakastike, Valtterin resepti