Sokeriherneitä ja tomaattia

Kasvisruoka, joka sopii hienosti riisin tai pastan kanssa.

Neljälle

  • 500 g sokeriherneitä
  • 2 pkt pekonia isoina paloina
  • 2 sipulia siivuina
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 4-6 tomaattia kaltattuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Poista herneenpaloista kovat kannat ja paloittele palot. Paista pekoninpalat rapeiksi, ota pannulta ja siirrä odottamaan. Paista sen jälkeen sipulia, herneitä ja valkosipulisilppua muutama minuutti ja mausta.

2. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi ja lisää ne pannulle. Keitä hiljaa kannen alla 10 minuuttia, kunnes herneenpalot pehmenevät. Kääntele pekonit joukkoon ja kuumenna.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja