Sokeriherneitä ja tomaattia
Julkaistu
Kasvisruoka, joka sopii hienosti riisin tai pastan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g sokeriherneitä
- 2 pkt pekonia isoina paloina
- 2 sipulia siivuina
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 4-6 tomaattia kaltattuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Poista herneenpaloista kovat kannat ja paloittele palot. Paista pekoninpalat rapeiksi, ota pannulta ja siirrä odottamaan. Paista sen jälkeen sipulia, herneitä ja valkosipulisilppua muutama minuutti ja mausta.
2. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi ja lisää ne pannulle. Keitä hiljaa kannen alla 10 minuuttia, kunnes herneenpalot pehmenevät. Kääntele pekonit joukkoon ja kuumenna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen