Skoonelainen sinappisilli
Tähän sinappisilliin käytetään tavallista sinappia karkeampaa skoonelaista sinappia. Säilö silli itse reseptin ohjeen mukaan, tai osta valmista säilykesilliä ja mausta se itsetehdyllä sinappikastikkeella.
Kuudelle
- 5 rkl skoonelaista sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl kidesokeria
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl suolaa
- 2 dl ruokaöljyä
Säilötty silli
- 4 valutettua sillifileetä
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 8 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Keitä etikka, sokeri ja vesi liemeksi, lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Jäähdytä kylmäksi.
2. Paloittele sillifileet pienemmiksi paloiksi ja laita ne lasipurkkiin. Kaada päälle kylmä liemi ja anna maustua vuorokausi.
3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Vatkaa öljy mukaan kastikkeeseen. Aseta kylmään tarjoiluun asti.
4. Valuta sillipalat kunnolla. Laita ne tarjoilukulhoon ja kaada päälle sinappikastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti