Skoonelainen sinappisilli

Tähän sinappisilliin käytetään tavallista sinappia karkeampaa skoonelaista sinappia. Säilö silli itse reseptin ohjeen mukaan, tai osta valmista säilykesilliä ja mausta se itsetehdyllä sinappikastikkeella.

Kuudelle

  • 5 rkl skoonelaista sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl ruokaöljyä

Säilötty silli

  • 4 valutettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Keitä etikka, sokeri ja vesi liemeksi, lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Jäähdytä kylmäksi.

2. Paloittele sillifileet pienemmiksi paloiksi ja laita ne lasipurkkiin. Kaada päälle kylmä liemi ja anna maustua vuorokausi.

3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Vatkaa öljy mukaan kastikkeeseen. Aseta kylmään tarjoiluun asti.

4. Valuta sillipalat kunnolla. Laita ne tarjoilukulhoon ja kaada päälle sinappikastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!