Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skoonelainen rullasyltty

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Varaa aikaa rullasyltyn tekoon äläkä unohda lankaa, jolla syltty sidotaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Yhteen sylttyyn

  • 1 ½ kg siansiivua,
  • vähärasvaista, kamara mukana
  • 1 sipuli

Maustesekoitus

  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl maustepippurirouhetta
  • 1 ½ rkl kelt. sinapinsiemenrouhetta
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 tl muskotinkukkaa murennettuna
  • 4 liivatelehteä

Keittämiseen

  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ sipuli

Valmistusohje

1. Leikkaa kamara irti, mutta jätä se kiinni toiselta pitkältä sivulta. Poista luut ja rustot. Jos lihapala on paksu, leikkaa se halki ja jätä toisesta reunasta kiinni. Avaa kuin kirja. Sekoita mausteseoksen ainekset. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Sirottele sipulisilppu lihan päälle. Ripottele myös mausteseos tasaisesti koko pinnalle. Purista liivatteista enin vesi ja levitä ne lihalle. Kääri liha rullalle niin tiukasti kuin mahdollista ja päällimmäiseksi kamara, joka pitää lihan koossa. Sido käärö tiukasti puuvillalangalla.

3. Kiehauta vettä ja nosta syltty kiehuvaan veteen. Veden pitää peittää lihakäärö. Lisää suola, pippurit, laakerinlehti ja sipuli. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja anna sitten poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä 2 - 2½ tuntia, kunnes syltty tuntuu läpikypsältä, kun kokeilet sitä lihaneulalla. Nosta syltty liemestä ja pane se painoon kahden leikkuulaudan väliin yön yli. Säilytä se kylmässä. Leikkaa syltty ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaKotitekoinen vasikansylttyRullasylttyIsoäidin painosylttyPiparjuurimarinoitua lohtaEsikeitetyt kylkiluurivit
Suolainen hyytelöLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia