Sitruunaspaghetti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671360/landscape16_9/400/225/6f66a44f841ab635cfc5af6b4e1ee003/SW/463387-8210.jpg)
Kirpeä vivahde tekee spaghetista uuden ruoan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 460 g spaghettia
- 1 valkosipulinkynsi
- kahden sitruunan mehu5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- 235 ml parmesaaniraastetta, ekstraa ripotteluun
- nippu liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
- yhden sitruunan kuori
Tee näin
Valmistusohje
- Laita spaghetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita, ettei spaghetti takerru.
- Leikkaa valkosipulinkynsi kahteen osaan ja hiero leikkauspintaa suuren tarjoiluastian kulhon sisäpintaan.
- Lisää kulhoon sitruunamehu ja lisää oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoita hyvin, jotta ainekset yhdistyisivät tasaisesti.
- Lisää suola ja parmesaaniraaste
- Kun spaghetti on
- Ripottele päälle parmesaania, persiljaa ja sitruunankuorta.
- Tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka