Sitruunaspaghetti
Kirpeä vivahde tekee spaghetista uuden ruoan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 460 g spaghettia
- 1 valkosipulinkynsi
- kahden sitruunan mehu5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- 235 ml parmesaaniraastetta, ekstraa ripotteluun
- nippu liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
- yhden sitruunan kuori
Tee näin
Valmistusohje
- Laita spaghetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita, ettei spaghetti takerru.
- Leikkaa valkosipulinkynsi kahteen osaan ja hiero leikkauspintaa suuren tarjoiluastian kulhon sisäpintaan.
- Lisää kulhoon sitruunamehu ja lisää oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoita hyvin, jotta ainekset yhdistyisivät tasaisesti.
- Lisää suola ja parmesaaniraaste
- Kun spaghetti on
- Ripottele päälle parmesaania, persiljaa ja sitruunankuorta.
- Tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit