Giudittan täytetyt tomaatit

Giuditta’s pomodori ripieni muuntuu helposti myös kasvissyöjän ruokalajiksi.

4 hengelle

  • 3 raakaa munankeltuaista
  • 235 ml neitsytoliiviöljyä
  • suolaa
  • ½ sitruuna
  • 4 suurta tomaattia
  • 2 purkkia tonnikalaa öljyssä
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
  • 3 rkl kapriksia

Valmistusohje

- Valmista majoneesi rikkomalla keltuaiset kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon jatkuvasti sekoittaen.

- Lisää suola, vastapuristettu sitruunamehu ja jatka sekoittamista, kunnes se on kermamaista.

- Leikkaa tomaateista 1/3 osa päältä pois. Poista lusikalla tomaatin sisukset.

- Täytettä varten valuta öljy tonnikalasta ja laita tonnikalat kulhoon.

- Lisää persilja, 2 rkl pilkottuja kapriksia ja ¾ majoneesista. Sekoita hyvin.

- Lisää täyte tomaatteihin. Laita päälle loput majoneesista ja kapriksista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.