Giudittan täytetyt tomaatit
Giuditta’s pomodori ripieni muuntuu helposti myös kasvissyöjän ruokalajiksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 3 raakaa munankeltuaista
- 235 ml neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- ½ sitruuna
- 4 suurta tomaattia
- 2 purkkia tonnikalaa öljyssä
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
- 3 rkl kapriksia
Valmistusohje
- Valmista majoneesi rikkomalla keltuaiset kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon jatkuvasti sekoittaen.
- Lisää suola, vastapuristettu sitruunamehu ja jatka sekoittamista, kunnes se on kermamaista.
- Leikkaa tomaateista 1/3 osa päältä pois. Poista lusikalla tomaatin sisukset.
- Täytettä varten valuta öljy tonnikalasta ja laita tonnikalat kulhoon.
- Lisää persilja, 2 rkl pilkottuja kapriksia ja ¾ majoneesista. Sekoita hyvin.
- Lisää täyte tomaatteihin. Laita päälle loput majoneesista ja kapriksista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria