Kirsikkatomaatti-pecorinospaghetti

Raasta spaghetin pinnalle hieman juustoa juuri ennen tarjoilua.

4 hengelle

  • 450 g spaghettia
  • suolaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 25 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • nippu tuoreita basilikanlehtiä
  • vastaraastettua pecorinojuustoa

Valmistusohje

- Laita spaghetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita silloin tällöin etteivät nauhat tartu toisiinsa.

- Kuumenna öljy kattilassa, ruskista valkosipuli kevyesti.

- Lisää tomaatit ja kypsennä, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta suolalla.

- Noin kaksi minuuttia ennen kuin pasta on al-dente, valuta se ja ota noin 2½ - 3 dl keitinvettä talteen.

- Lisää spaghetti ja keitinvedet kastikekattilaan. Laita levy nollalle.

- Lisää revityt basilikanlehdet joukkoon ja keitä ruokaa puolisen minuuttia.

- Ripottele reilusti pecorinoraastetta, sekoita hyvin. Ripsottele joukkoon vielä öljyä.

- Siirrä ruoka tarjoiluastiaan. Raasta pinnalle hieman juustoa ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!