Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kirsikkatomaatti-pecorinospaghetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raasta spaghetin pinnalle hieman juustoa juuri ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 hengelle

  • 450 g spaghettia
  • suolaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 25 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • nippu tuoreita basilikanlehtiä
  • vastaraastettua pecorinojuustoa

Valmistusohje

- Laita spaghetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita silloin tällöin etteivät nauhat tartu toisiinsa.

- Kuumenna öljy kattilassa, ruskista valkosipuli kevyesti.

- Lisää tomaatit ja kypsennä, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta suolalla.

- Noin kaksi minuuttia ennen kuin pasta on al-dente, valuta se ja ota noin 2½ - 3 dl keitinvettä talteen.

- Lisää spaghetti ja keitinvedet kastikekattilaan. Laita levy nollalle.

- Lisää revityt basilikanlehdet joukkoon ja keitä ruokaa puolisen minuuttia.

- Ripottele reilusti pecorinoraastetta, sekoita hyvin. Ripsottele joukkoon vielä öljyä.

- Siirrä ruoka tarjoiluastiaan. Raasta pinnalle hieman juustoa ja tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

Pinaattiset ricottapallerotMiilunpolttajan spaghettiMunakoiso-tomaattipastaTrapanilainen pestopastaPistaasi-ricottapasta Antonio-TereseGratinoitu kukkakaali paistetun läskin kera
KasvispastaJuustopastaKasvisruokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta
  • 31.10.202414:55
    Nopeat ja helpot

    Kurpitsa-uunifetapasta

  • 14.10.202409:55
    Nopeat ja helpot

    Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

  • 08.09.202310:36
    Juusto

    Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

  • 05.09.202314:21
    Nopeat ja helpot

    Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta

  • 13.01.202113:54
    Pasta

    Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastike