Italialainen lammaspata

Lampaanlihasta tulee mureaa ja mehukasta, kun se saa porista padassa. Tomaattisalaatti sopii lisäkkeeksi.

Neljälle

  • n. 1 kg lampaanlihapaloja
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ rkl rosmariinia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl lihalientä
  • 3-5 sardellifileetä
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Ruskista patapalat, siirrä pataan, mausta ja ripottele ja kääntele jauho lihojen joukkoon. Lisää valkosipulinkynnet puristettuna ja hienonnettua rosmariinia. Kaada mukaan viinietikka ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Keittele hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia ja tarkista suola. Lisää sardellit sekoittaen ja ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoile riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!