Italialainen lammaspata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677090/landscape16_9/515/290/e0d03b4a2f2a05aa056a03f415c0ee83/Tg/933737-4140.jpg)
Julkaistu
Lampaanlihasta tulee mureaa ja mehukasta, kun se saa porista padassa. Tomaattisalaatti sopii lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lampaanlihapaloja
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rkl rosmariinia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 dl lihalientä
- 3-5 sardellifileetä
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Ruskista patapalat, siirrä pataan, mausta ja ripottele ja kääntele jauho lihojen joukkoon. Lisää valkosipulinkynnet puristettuna ja hienonnettua rosmariinia. Kaada mukaan viinietikka ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Keittele hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia ja tarkista suola. Lisää sardellit sekoittaen ja ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka