Gratinoidut osterit
Ostereita syödään useimmiten tuoreina au naturel. Vaihtelun vuoksi ne voi gratinoida ja tarjoilla ylellisenä alkuruokana tai naposteltavana drinkkien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 osteria
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 150 g pinaattia
- ½ dl kermaa
- 1 tl tomaattipyreetä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl konjakkia
- 1 maustemitta tabascoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- karkeaa suolaa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ripottele uuninkestävän vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Avaa osterit ja laita ne toisessa kuorenpuolikkaassa vuokaan.
2. Hienonna sipulit ja paista pehmeäksi voissa. Suikaloi pinaatinlehdet, asettele sipulia ja pinaattia osterikuoriin.
3. Sekoita kerma, tomaattipyree, sitruunamehu, konjakki ja tabasco. Kaada seos ostereiden päälle lusikan avulla. Gratinoi uunissa n. 3 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa