Sitruunaperunat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669322/landscape16_9/515/290/809c98d95d51726ce5b95a796560e9b6/vq/638587-8419.jpg)
Sitruunaperunat ovat oivallinen lisäke lampaanfileelle. Niiden seuraksi sopivat myös muut liharuoat ja kala sekä kana. Kokeile maukkaita perunoita myös sellaisenaan, esimerkiksi dipattavana pikkusuolaisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 20 kpl pieniä kuorittuja perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus sokeria
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Asettele perunat laakealle uunipellille. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, sokeri, suola sekä pippuri hyvin keskenään. Kaada öljyseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat maustuneet ja saaneet hyvin väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka