Teresa Välimäen sitruunainen uunibroileri 7:27

Sitruunaista uunibroileria ja perunalohkoja

Uunibroileri on nopea ja hyvä arkiruoka. Makuja & Elämää -osiossa viikon vieraana Teresa Välimäki, ja uunibroileria valmistetaan keskiviikkona 12.3.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä (luullisia)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 8-12 lehteä basilikaa
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 2 sitruunaa
  • 4-6 rosamunda-perunaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua

Valmistusohje

Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Aseta jokaisen leikkeen päälle pari basilikanlehteä ja kääri ympärille viipale tai pari parmankinkkua. Nosta leikkeet uunivuokaan. Purista toisen sitruunan mehu leikkeiden päälle ja leikkaa toinen sitruuna lohkoiksi. Asettele lohkot vuokaan.

Lohko pestyt rosamundaperunat ja sekoita kulhossa niiden joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja rosmariini. Nostele maustetut perunat uunivuokaan broilerin rintaleikkeiden viereen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja perunat ovat pehmeitä ja saaneet väriä.

Tarjoile salaatin ja yrttiöljyn kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!