Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunainen oliivi-lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 g sahramia (½ pkt)
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl suolaa 1/4 tl pippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 3-4 dl vettä
  • 15 mustaa oliivia
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna huolellisesti juoksevan, lämpimän veden alla ja leikkaa 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa liha kolmen senttimetrin paloiksi. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota 2-3 minuuttia. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, mittaa pataan vesi ja mausta sahramilla. Peitä kannella ja keitä 40-50 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

3. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hieman korianteria.

Sitruuna on erottamaton osa marokkolaista ruokakulttuuria, tunnetaanhan maa suurista sitrusviljelmistään. Tähän lammaspataan käytetään kokonaisia sitruunalohkoja, jotka antavat lihalle ja kastikkeelle runsaasti makua.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataKookoskanaLammaspata okran keraPunainen lammas- tai nautacurryLammaspata oliivien kera
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew