Sitruunainen oliivi-lammaspata
Sitruuna on erottamaton osa marokkolaista ruokakulttuuria, tunnetaanhan maa suurista sitrusviljelmistään. Tähän lammaspataan käytetään kokonaisia sitruunalohkoja, jotka antavat lihalle ja kastikkeelle runsaasti makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g luutonta lampaanlihaa
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 g sahramia (½ pkt)
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl suolaa 1/4 tl pippuria
- 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
- 3-4 dl vettä
- 15 mustaa oliivia
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Pese sitruuna huolellisesti juoksevan, lämpimän veden alla ja leikkaa 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.
2. Leikkaa liha kolmen senttimetrin paloiksi. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota 2-3 minuuttia. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, mittaa pataan vesi ja mausta sahramilla. Peitä kannella ja keitä 40-50 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
3. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hieman korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa