Sitruunainen oliivi-lammaspata

Sitruuna on erottamaton osa marokkolaista ruokakulttuuria, tunnetaanhan maa suurista sitrusviljelmistään. Tähän lammaspataan käytetään kokonaisia sitruunalohkoja, jotka antavat lihalle ja kastikkeelle runsaasti makua.

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 g sahramia (½ pkt)
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl suolaa 1/4 tl pippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 3-4 dl vettä
  • 15 mustaa oliivia
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna huolellisesti juoksevan, lämpimän veden alla ja leikkaa 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa liha kolmen senttimetrin paloiksi. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota 2-3 minuuttia. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, mittaa pataan vesi ja mausta sahramilla. Peitä kannella ja keitä 40-50 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

3. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hieman korianteria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja