Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruuna-valkosipulimarinoitua kevätkananpoikaa, linssejä ja arabialaista salaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas kanaruokaresepti, jota kannattaa kokeilla!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 kevätkananpoikaa
  • 1 valkosipulia
  • 4 sitruunaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Linssit

  • 200 g Beluga-linssejä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä

Arabialainen salaatti

  • 8 tomaattia
  • 2 kurkkua
  • 2 punasipulia
  • puolikas nippu minttua
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Irrota luut kananpojan rinnasta. Leikkaa selkäpuoli auki. Anna kananpojan marinoitua muutama tunti tai yön yli.

Paista kananpoika pannulla molemmin puolin kauniin väriseksi ja laita vielä 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Valele valmis kananpoika ylijääneellä marinadilla. Tarjoa marinadia myös erikseen.

Marinadin valmistus:

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne huhmareessa merisuolan kanssa, kunnes seos muuttuu tahnaksi. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy sekä suolaa maun mukaan.

Käytä osa kanojen marinointiin ja tarjoa loput tarjoa.

Beluga-linssejä tai muita vastaavia linssejä:

Huuhtele linssit ja keitä suolavedessä. Leikkaa porkkanat ja sipuli samankokoisiksi kuutioiksi. Kun linssit ovat puolikypsiä, freesaa kevyesti porkkana ja sipuli öljyssä pannulla. Lisää ne linssien sekaan ja jatka hauduttamista kunnes linssit ovat kypsiä.

Arabialainen salaatti:

Leikkaa ainekset tasakokoisiksi kuutioiksi. Hienonna mintunlehdet, lisää etikka, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin ja anna marinoitua 1-2 tuntia.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraChicken TikkaThai-maustettu kanapataTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraUlkofileevartaat ja linssisalaatti
KanaaKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati