Sitrusmarmeladi

Maukas marmeladi, joka on helppo saada onnistumaan. Sekoita kauden sitrushedelmiä, mutta ota aina mukaan puolet appelsiineja.

Yksi annos

  • 1,5 kg eri sitrushedelmiä
  • 5 dl vettä
  • 1 ps keltaista Melatin-pektiiniä
  • (saa kaupoista, pelkkää
  • pektiiniä apteekista)
  • 1 kg sokeria

Valmistusohje

1. Suikaloi kahden appelsiinin ja yhden sitruunankuori. Ole tarkkana, ettei valkoista kerrosta tule mukaan. Kuori loput hedelmät ja leikkaa ne paloiksi. Yhdistä kuorisuikaleet ja hedelmäpalat ja hienonna ne koneella karkeahkoksi soseeksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle vesi, anna vetäytyä yön yli.

2. Keitä seosta hiljaa noin 30 minuuttia. Sekoita 1/3 sokerista ja pektiini yhteen ja hämmennä hedelmäkeitokseen. Nosta lämpöä ja keitä voimakkaasti yksi minuutti. Sekoita joukkoon loput sokerista ja keitä jälleen yksi minuutti.

3. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja täytä hyvin puhdistetut, kuumat lasipurkit marmeladilla. Sulje tiivisti ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat