Sitrusmarmeladi
Maukas marmeladi, joka on helppo saada onnistumaan. Sekoita kauden sitrushedelmiä, mutta ota aina mukaan puolet appelsiineja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Yksi annos
- 1,5 kg eri sitrushedelmiä
- 5 dl vettä
- 1 ps keltaista Melatin-pektiiniä
- (saa kaupoista, pelkkää
- pektiiniä apteekista)
- 1 kg sokeria
Valmistusohje
1. Suikaloi kahden appelsiinin ja yhden sitruunankuori. Ole tarkkana, ettei valkoista kerrosta tule mukaan. Kuori loput hedelmät ja leikkaa ne paloiksi. Yhdistä kuorisuikaleet ja hedelmäpalat ja hienonna ne koneella karkeahkoksi soseeksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle vesi, anna vetäytyä yön yli.
2. Keitä seosta hiljaa noin 30 minuuttia. Sekoita 1/3 sokerista ja pektiini yhteen ja hämmennä hedelmäkeitokseen. Nosta lämpöä ja keitä voimakkaasti yksi minuutti. Sekoita joukkoon loput sokerista ja keitä jälleen yksi minuutti.
3. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja täytä hyvin puhdistetut, kuumat lasipurkit marmeladilla. Sulje tiivisti ja säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti