Siskonmakkarapata

Siskonmakkarapata Makuja-kokki Sami Garamin tapaan on maistuvaa ja helppoa maanantairuokaa. Pata maustuu tomaattipyreellä, laakerinlehdillä ja persiljalla.

Ainekset

  • 600 g siskonmakkaraa
  • 600 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • mietoa oliiviöljyä
  • 5 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • nippu persiljaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja pursota makkarat siihen. Leikkaa juurekset paloiksi ja lisää makkaroiden päälle. Sekoita hyvin ja mausta tomaattipyreellä ja kuivamausteilla.

Lisää vettä ja anna padan hautua kannen alla parisenkymmentä minuuttia. Tarkista padan suolaisuus ja leikkaa lopuksi reilusti persiljaa padan joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.