Siskonmakkarapata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673736/landscape16_9/515/290/c193719c898a1f0e5a4e410d5555e824/Pl/831199-9042.jpg)
Julkaistu
Siskonmakkarapata Makuja-kokki Sami Garamin tapaan on maistuvaa ja helppoa maanantairuokaa. Pata maustuu tomaattipyreellä, laakerinlehdillä ja persiljalla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g siskonmakkaraa
- 600 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 100 g selleriä
- 1 iso sipuli
- 3 rkl tomaattipyreetä
- mietoa oliiviöljyä
- 5 maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- nippu persiljaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja pursota makkarat siihen. Leikkaa juurekset paloiksi ja lisää makkaroiden päälle. Sekoita hyvin ja mausta tomaattipyreellä ja kuivamausteilla.
Lisää vettä ja anna padan hautua kannen alla parisenkymmentä minuuttia. Tarkista padan suolaisuus ja leikkaa lopuksi reilusti persiljaa padan joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka