Sipulikastike
Sipulikastiketta karitsan paahtopaistille, karamellisoiduille kasviksille ja inkivääri-puikulapyreelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 0,5 dl salottiviinietikkaa
- 0,5 dl punaviiniä
- 2 shalottisipulia
- 1 keltasipuli
- pala porkkanaa
- pala palsternakkaa
- 6 dl tummaa lihalientä
- 10 hillosipulia
- timjamia, valkopippuria
- persiljan vartta
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
”Räjäytä” punaviini ja etikka kattilassa. Lisää kuoritut, paloitellut kasvikset ja lihaliemi. Mausta ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin neljä desiä. Paista hillosipulit pannulla ruskeiksi. Lisää päälle siivilöity kastikepohja. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit