Sinappisilli

Kaada sinappikastike päälle juuri ennen tarjoilua. On mukavampaa, kun säilötyn sillin maun erottaa pohjalta.

Neljälle sillifileelle

  • 4 sillifileetä
  • 2 ½ rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 tippaa HP-kastiketta
  • 2 tippaa worchestershirekastiketta
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 nippu tilliä

Koristeluun

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worchestershirekastike, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Hienonna tilli ja sekoita mukaan.

2. Paloittele sillifileet viistoiksi paloiksi ja laita ne vadille. Kaada päälle sinappikastike.

3. Hienonna munan keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Asettele munahake raidoiksi sillin päälle, koristele ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!