Sinappipaneerattua lohta

Yksinkertainen paneeraus tekee tästä arkiruoasta oikein juhlallista. Silti se on helppo ja nopea valmistaa.

Neljälle

  • 4 palaa lohifileetä
  • ½ dl makeaa sinappia
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • fetajuustoa
  • papusalsaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohipalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Levitä päälle sinappi ja ripottele päälle sinapinsiemenet, suolaa ja pippuria. Höylää päälle ohuita voiviipaleita juustohöylän avulla.

2. Paista lohta uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.