Sinappipaneerattua lohta
Yksinkertainen paneeraus tekee tästä arkiruoasta oikein juhlallista. Silti se on helppo ja nopea valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
- ½ dl makeaa sinappia
- 2 tl sinapinsiemeniä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- fetajuustoa
- papusalsaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohipalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Levitä päälle sinappi ja ripottele päälle sinapinsiemenet, suolaa ja pippuria. Höylää päälle ohuita voiviipaleita juustohöylän avulla.
2. Paista lohta uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo