Sinappimaustettu kylkipaisti
Koko keittiö tuoksuu ihanasti sinapilta ja neilikoilta, kun kylkipaisti kypsyy uunissa. Tarjoile kuumana tai haaleana. Maukkaan liemikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa tästä tulee päivällinen, tai tarjoile ne osana joulupöytää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- 1 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 1 tl sinappijauhetta
- 3 omenaa, lohkoina
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Hiero kylkipaisti suolalla ja mausteilla. Laita ne luupuoli ylöspäin uunipannuun ja paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
3. Käännä paisti ja paista vielä 45 minuuttia tai kunnes kylkiluut tuntuvat kypsiltä.
4. Laita omenalohkot mukaan uuniin viimeiseksi 30 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike