Sinappimaustettu kylkipaisti

Koko keittiö tuoksuu ihanasti sinapilta ja neilikoilta, kun kylkipaisti kypsyy uunissa. Tarjoile kuumana tai haaleana. Maukkaan liemikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa tästä tulee päivällinen, tai tarjoile ne osana joulupöytää.

Neljälle

  • 1 ½ kg kylkipaistia
  • 1 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 3 omenaa, lohkoina
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Hiero kylkipaisti suolalla ja mausteilla. Laita ne luupuoli ylöspäin uunipannuun ja paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.

3. Käännä paisti ja paista vielä 45 minuuttia tai kunnes kylkiluut tuntuvat kypsiltä.

4. Laita omenalohkot mukaan uuniin viimeiseksi 30 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!