Sinappimarinoitu savusilakka
Savusilakalle sopii erinomaisesti marinadiksi herkullinen sinappikastike. Seuralaisiksi sopivat kapris, omena ja tilli. Tarjoile keitettyjä perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 6 savusilakkaa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl etikkaa
- 2 rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 rkl sokeria
- 1 dl öljyä
- 2 rkl hienonnettua punasipulia
- 1 rkl silputtua persiljaa
- 1½ dl kermaviiliä
- 2 rkl vettä
Koristeluun
- sitruunanlohkoja
- omena
- 4 rkl kapriksia
- tilliä
Valmistusohje
1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja asettele vuokaan.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Sekoita keskenään munankeltuainen, etikka, sinappi, suola, pippuri ja sokeri. Vatkaa sitten öljy joukkoon. Lisää punasipuli, persilja ja kermaviili ja sekoita joukkoon vettä, kunnes koostumus on sopiva. Valele kastike savusilakoiden päälle ja anna seistä muutaman tunnin ajan.
3. Kuori ja hienonna omena ja sekoita joukkoon kaprikset. Annostele marinoidut savusilakat lautasille ja koristele omena-kapris-seoksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan