Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinappimarinoitu savusilakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savusilakalle sopii erinomaisesti marinadiksi herkullinen sinappikastike. Seuralaisiksi sopivat kapris, omena ja tilli. Tarjoile keitettyjä perunoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 6 savusilakkaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • sitruunanlohkoja
  • omena
  • 4 rkl kapriksia
  • tilliä

Valmistusohje

1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja asettele vuokaan.

2. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Sekoita keskenään munankeltuainen, etikka, sinappi, suola, pippuri ja sokeri. Vatkaa sitten öljy joukkoon. Lisää punasipuli, persilja ja kermaviili ja sekoita joukkoon vettä, kunnes koostumus on sopiva. Valele kastike savusilakoiden päälle ja anna seistä muutaman tunnin ajan.

3. Kuori ja hienonna omena ja sekoita joukkoon kaprikset. Annostele marinoidut savusilakat lautasille ja koristele omena-kapris-seoksella.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatSillisalaattiTillimarinoidut, halstratut silakatGourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin keraUunikuutiot ja tartarkastikeTilli-sinappimarinoitua savusilakkaa
SavusilakkaAlkuruoatGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Savusilakka
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Savusilakkahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Marinoidut savusilakat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sinappimarinoitua savusilakkaa ja maalahden limppua

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Marinoidut savusilakat graavilohikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sinappimarinoitu savusilakka