Sinappimarinoidut savusilakat

Savustettu kala maistuu hyvältä kovaksi keitettyjen kananmunien ja tumman leivän kera, ellet halua tarjoilla kalaa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kuudelle

  • 8-10 hienoa savusilakkaa
  • 1 purjo
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • ¾ dl ruokaöljyä
  • ¼ dl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • halutessasi, hieman vaaleaa ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Perkaa savusilakat ja vedä nahat pois. Laita fileet pienelle vadille ja peitä ne suikaloidulla purjolla. Ripottele päälle sinapinsiemenet.

2. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja hieman sinappia. Kaada marinadi savusilakoiden päälle ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat