Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinappi- ja chilikastikkeet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 3 dl ruokaöljyä
  • suolaa, pippuria

Sinappikastikkeeseen

  • 1 rkl sinappia

Chilikastikkeeseen

  • 1 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset, viinietikka (tai sitruuna), sinappi, suola ja pippuri kulhossa.

2. Vatkaa voimakkaasti käsin tai käytä sähkövatkainta, sauvasekoitinta tai monitoimikonetta. Lisää öljy aluksi tippa kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti. Kaada mukaan lisää öljyä vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa koko ajan kunnes olet käyttänyt kaiken öljyn.

3. Mausta halutessasi. Kastike tarjoillaan kylmänä.

4. Jos kastike juoksettuu: Laita yksi munankeltuainen puhtaaseen kulhoon, lisää majoneesia vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Kaikkien ainesten sekä kulhon tulee olla samanlämpöisiä, jotta majoneesi ei juoksetu.

Kaikkien kylmien kastikkeiden pohjana on jogurttia, ranskankermaa tai majoneesia, usein mielellään yhdistettyinä. Jos osaat valmistaa hyvää majoneesia, voit valmistaa mitä tahansa kastiketta. Tässä on maukkaan majoneesin valmistamiseen paras resepti.

Lisää aiheesta:

BearnaisekastikeKotitekoinen majoneesiOliiviaioliLohipateeHollandaisekastikePiparjuurikastike
GluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 15.10.09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 11.07.202412:52
    Kreikkalainen salaatti

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus