Sinappi- ja chilikastikkeet

Kaikkien kylmien kastikkeiden pohjana on jogurttia, ranskankermaa tai majoneesia, usein mielellään yhdistettyinä. Jos osaat valmistaa hyvää majoneesia, voit valmistaa mitä tahansa kastiketta. Tässä on maukkaan majoneesin valmistamiseen paras resepti.

Neljälle

  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 3 dl ruokaöljyä
  • suolaa, pippuria

Sinappikastikkeeseen

  • 1 rkl sinappia

Chilikastikkeeseen

  • 1 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset, viinietikka (tai sitruuna), sinappi, suola ja pippuri kulhossa.

2. Vatkaa voimakkaasti käsin tai käytä sähkövatkainta, sauvasekoitinta tai monitoimikonetta. Lisää öljy aluksi tippa kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti. Kaada mukaan lisää öljyä vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa koko ajan kunnes olet käyttänyt kaiken öljyn.

3. Mausta halutessasi. Kastike tarjoillaan kylmänä.

4. Jos kastike juoksettuu: Laita yksi munankeltuainen puhtaaseen kulhoon, lisää majoneesia vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Kaikkien ainesten sekä kulhon tulee olla samanlämpöisiä, jotta majoneesi ei juoksetu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.