Simpukkalaatikko
Julkaistu
Simpukoita, sieniä ja tomaattia – ihana makuyhdistelmä. Jos pidät valkosipulista, hienonna pari kynttä ja paista yhdessä sipulin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keltasipulia
- voita
- 1 iso prk simpukoita vedessä
- 2 prk basilikalla maustettua tomaattia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 prk kokonaisia herkkusieniä
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sipuli pehmeäksi voissa padassa.
2. Lisää tomaatit, mausta ja keitä ilman kantta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
3. Paista sienet voissa pannussa.
4. Laita tomaattiseos uunivuokaan, asettele valutetut simpukat ja paistetut sienet päälle. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta ja gratinoi kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka