Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Simpukkakeitto ostereiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 8 osteria
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 perunaa
  • 70 g pekonia
  • 1 rkl öljyä
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 dl vettä
  • 3 persiljanoksaa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • 30 g pekonia
  • ½ kurkku

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois rikkinäiset ja ne, jotka eivät sulkeudu. Kuori ja silppua salotit ja valkosipuli, kuori ja viipaloi perunat ja leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuullota 70 g pekonisuikaleita, salottisilppua ja valkosipulia öljyssä isossa kattilassa. Lisää simpukat, valkoviini, vesi ja persilja, kiehauta ja keitä, kunnes simpukat ovat avautuneet. Nosta simpukat ja persiljat liemestä reikäkauhalla ja anna jäähtyä. Irrota 1/3 simpukoista kuoristaan ja laita ne kulhoon.

3. Kaada kerma simpukkaliemeen, laita mukaan perunaviipaleet ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Avaa osterit. Ota ne yksitellen pyyheliinaan litteä puoli ylöspäin, ujuta veitsi kuorien väliseen rakoon, leikkaa lihas, niin että saat kuoren auki. Haista, että osteri tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poimi mahdolliset kuorenkappaleet ja irrota osteri varovasti sitkeästä pikkulihaksesta. Ota osterien liemi talteen, aja itse osterit mikserissä ja kaada keiton joukkoon. Miksaa sitten keitto sileäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi keitto pataan.

4. Suikaloi pekonit koristeluun, paista ne rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Kuori kurkku, halkaise, raaputa siemenet pois ja kuutioi kurkku. Jaa kurkkukuutiot neljälle syvälle lautaselle. Jaa lautasille myös kuorimiasi simpukoita. Vatkaa keitto vielä vaahtoavaksi sauvasekoittimella, kaada se lautasille ja koristele pekonilla.

Lisää aiheesta:

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukatPaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraKala-äyriäiskeittoKalapata Cöte d'Azur
SimpukkakeittoAlkuruoatLiharuokaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Amerikan itärannikon suuresti rakastama clam chowder on tässä reseptissä muunneltu sinisimpukoilla ja ostereilla. Meidän versiomme on myös hieman kevyempi ja runsaslieminen.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rannikon simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Simpukkacurrykeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sinisimpukka-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Italialainen simpukkakeitto