Simpukkacurrykeitto
Vaahtoava currykeitto sopii hyvin tarjottavaksi alkuruokana. Vaahdon saat aikaan yksinkertaisesti sauvasekoittimella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 purkki simpukoita (150 g)
- 2 tl voita
- 2 tl currya
- 7 dl äyriäisfondia
- 3 dl kuohukermaa
- 2 cl konjakkia
- 1 purjo
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Valuta simpukat. Sulata voi kattilassa ja kuullota curry. Kaada joukkoon fondi, kerma ja konjakki. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lämmitä 1 dl maitoa omassa kasarissaan. Ota ½ dl keittoa maidon joukkoon ja vaahdota sauvasekoittimella.
3 Jaa simpukat lämpimiin tarjoilukulhoihin ja kaada päälle kuuma keitto. Lusikoi vaahtoa annosten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje