Simpukkacurrykeitto

Vaahtoava currykeitto sopii hyvin tarjottavaksi alkuruokana. Vaahdon saat aikaan yksinkertaisesti sauvasekoittimella.

Neljälle

  • 1 purkki simpukoita (150 g)
  • 2 tl voita
  • 2 tl currya
  • 7 dl äyriäisfondia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 cl konjakkia
  • 1 purjo
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Valuta simpukat. Sulata voi kattilassa ja kuullota curry. Kaada joukkoon fondi, kerma ja konjakki. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä 1 dl maitoa omassa kasarissaan. Ota ½ dl keittoa maidon joukkoon ja vaahdota sauvasekoittimella.

3 Jaa simpukat lämpimiin tarjoilukulhoihin ja kaada päälle kuuma keitto. Lusikoi vaahtoa annosten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!