Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sillipihvit korinttikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä perinteinen ruotsalainen arkiruoka ei jätä nälkäiseksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

4 annosta

  • 2 isoa suolasillifileetä
  • 4 dl maitoa
  • 300 g paistettua tai keitettyä naudanlihaa
  • 300 g keitettyjä kylmiä perunoita
  • 1 punasipuli
  • 1 muna
  • 1 tl perunajauhoja
  • valkopippuria
  • (kahvikermaa)
  • voita paistamiseen

Korinttikastike

  • 2 rkl korintteja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl etikkaa
  • japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä maidossa parin tunnin ajan. Kuori ja hienonna punasipuli. pane sillifileet, liha, perunat ja punasipuli tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina kulhoon ja sekoita joukkoon muna, perunajauhot ja ripaus valkopippuria. Jos taikina on liian paksua, ohenna sitä lorauksella kermaa. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne voissa kauniin ruskeiksi.

3. Kastike: Keitä korintit vedessä pehmeiksi. Siivilöi ne liemestä ja säästä liemi. Sekoita jauhot voisulaan, lisää korinttien keitinliemi ja lihaliemi ja keitä 10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa, muttei paksua. Mausta hapanimeläksi siirapilla ja etikalla ja lisää japanilaista soijaa väriä antamaan. Kiehauta ja lisää korianterit. Viimeistele maku voinokareella.

Lisää aiheesta:

Sillipullat korinttikastikkeessaPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaKalkkunakroketitPannupihvit sipuliliemessäTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaSillipyörykät ja perunat korinttikastikkeessa
KalapihvitKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapihvit
  • 21.06.202112:30
    Kalamureke

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Tonnikalapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohiperhospihvit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytetyt siikapihvit