Sillipihvit korinttikastikkeessa

Tämä perinteinen ruotsalainen arkiruoka ei jätä nälkäiseksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

4 annosta

  • 2 isoa suolasillifileetä
  • 4 dl maitoa
  • 300 g paistettua tai keitettyä naudanlihaa
  • 300 g keitettyjä kylmiä perunoita
  • 1 punasipuli
  • 1 muna
  • 1 tl perunajauhoja
  • valkopippuria
  • (kahvikermaa)
  • voita paistamiseen

Korinttikastike

  • 2 rkl korintteja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl etikkaa
  • japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä maidossa parin tunnin ajan. Kuori ja hienonna punasipuli. pane sillifileet, liha, perunat ja punasipuli tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina kulhoon ja sekoita joukkoon muna, perunajauhot ja ripaus valkopippuria. Jos taikina on liian paksua, ohenna sitä lorauksella kermaa. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne voissa kauniin ruskeiksi.

3. Kastike: Keitä korintit vedessä pehmeiksi. Siivilöi ne liemestä ja säästä liemi. Sekoita jauhot voisulaan, lisää korinttien keitinliemi ja lihaliemi ja keitä 10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa, muttei paksua. Mausta hapanimeläksi siirapilla ja etikalla ja lisää japanilaista soijaa väriä antamaan. Kiehauta ja lisää korianterit. Viimeistele maku voinokareella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.