Sillicocktail
Tämä ihana kesäruoka sopii yhtä hyvin seisovaan pöytään kuin annosvuokiinkin. Valmista mielellään iso annos tätä silliä, matjessilli kastikkeessaan säilyy jääkaapissa jopa viikon.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 rasia matjespaloja
- 1 salaatinkerä
- 8 keitettyä, pientä uutta perunaa
- 1 nippu retiisejä
- 1 punasipuli
- muutama tillinoksa
Salaattikastike
- 2-3 dl kermaviiliä
- 1-2 rkl karkeaa sinappia
Valmistusohje
1. Irrota salaatista kauneimmat lehdet ja huuhtele ne kylmässä vedessä.
2. Vuoraa annosmaljoja sisäpuolelta salaatinlehdillä.
3. Viipaloi perunat, laita ne maljoihin sillin kera.
4. Ripottele jokaiseen maljaan n. 1 rkl hienonnettua punasipulia.
5. Koristele tillinoksalla ja kauniisti paloitelluilla retiiseillä.
6. Sekoita kermaviili ja sinappi maukkaaksi kastikkeeksi, jonka tarjoilet erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti