Sillicocktail
Tämä ihana kesäruoka sopii yhtä hyvin seisovaan pöytään kuin annosvuokiinkin. Valmista mielellään iso annos tätä silliä, matjessilli kastikkeessaan säilyy jääkaapissa jopa viikon.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 rasia matjespaloja
- 1 salaatinkerä
- 8 keitettyä, pientä uutta perunaa
- 1 nippu retiisejä
- 1 punasipuli
- muutama tillinoksa
Salaattikastike
- 2-3 dl kermaviiliä
- 1-2 rkl karkeaa sinappia
Valmistusohje
1. Irrota salaatista kauneimmat lehdet ja huuhtele ne kylmässä vedessä.
2. Vuoraa annosmaljoja sisäpuolelta salaatinlehdillä.
3. Viipaloi perunat, laita ne maljoihin sillin kera.
4. Ripottele jokaiseen maljaan n. 1 rkl hienonnettua punasipulia.
5. Koristele tillinoksalla ja kauniisti paloitelluilla retiiseillä.
6. Sekoita kermaviili ja sinappi maukkaaksi kastikkeeksi, jonka tarjoilet erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti